Bufalo Nero Governo massief rood paars met zwarte kern. Verleidelijke geur van fris eikenhout, ceder, choco, vanille, specerijen, zwarte kersen en cassis. Gelaagd en complex van smaak vol rood en zwart fruit en donkere chocolade met een hint getoast eiken en een lekkere ‘spicy’ grip.

Krachtige fruit rijke klasse Toscaan met body en weelde. 60% Sangiovese, 40% Merlot, 13,5% alc. Heerlijk bij entrecote, pasta’s en braadstukken met Parmezaanse kaas en truffel.

Bufalo Nero Governo

Bufalo Nero is gemaakt volgens een eeuwenoude Toscaanse methode: Governo All’uso Toscano. Volgens deze methode wordt er voor een deel ingedroogde druiven gebruikt. Na het persen van de ingedroogde Sangiovese en Merlot druiven wordt de Toscaanse wijn nogmaals vergist en gedurende 5 maanden op Franse eiken vaten gelagerd.

Waarna de Italiaanse rode wijn ruim de tijd krijgt om op fles zijn fruit en kruiden te laten versmelten met het romige eikenhout. Deze wijnbereiding zorgt voor body, fruit en molligheid en is vergelijkbaar met de techniek die wordt gebruikt bij de beroemde Amarone wijnen.

Governo

2020 geldt in Toscane als een excellente oogst. Met dé ideale mix tussen zomerse hitte en voldoende neerslag. Ideaal voor extractrijke druiven van hoge tot zeer hoge kwaliteit.

Een glorieus jaar dus voor Toscane. Deze 2020 overdondert met zijn rijkdom aan zoet fruit en kruidige weelde iedere wijnliefhebber en is zelfs lekkerder dan menig Amarone. Maar kost een fractie.