Brunito Toscana IGT Rosso is een krachtige frisse en fruitige ‘Super Tuscan’ van het gerenommeerde Cantina di Montalcino. Het is een feest deze wijn jong te drinken om zo intens te genieten van de samensmeltende aroma's. Alleen de allerbeste handg eplukte Sangiovese druiven en een klein handje vol cabernet sauvignon en merlot vormen samen deze verleidelijke en elegante wijn.

De warme zwoele geuren en smaken van kersen, vanille, viooltjes knallen werkelijk het glas uit. Een krachtige en volle wijn die door zijn toegankelijkheid een klein hartje heeft. De combinatie van fruit, kruiden en vanille geven de wijn zijn plezierige lange afdronk.

Het gerenommeerde Cantina di Montalcino staat al meer dan 40 jaar garant voor pure Toscaanse topwijnen. Het wijnhuis wordt omringd door schitterende velden, olijfbomen en de wijngaarden van het beroemde Valdicava. Meer dan 100 kleine wijnboeren bundelen hun krachten samen om de meest adembenemende wijnen te creëren. Door de goede ontwikkelingen met de nieuwste technologieën is de kwaliteit sterk verbeterd en de traditie nog steeds hoog in het vaandel gehouden.

Zij weten de pure Sangiovese druiven steeds weer om te toveren tot prachtige Italiaanse klasse wijnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hun wijnen jaarlijks op verschillende internationale concoursen in de prijzen vallen.