Domaine Seguin 'S' Pouilly-Fumé intens strak licht groengoud. Stuivend van geur vol knapperige groene appeltjes, rijpe citrus, gele pruim en krijt achtige mineralen. Nerveus en strak van smaak met grapefruit, wit fruit (aalbes en witte perzik), limoen en een rokerige/krijterige mineraliteit. Erg lekkere, strakke true-to-type Pouilly met stenig karakter. 100% Sauvignon Blanc. 13% alc. Lekker bij oesters, tonijn rillette met kappertjes of geitenkaas, zoals Crottin de Chavignol.

Domaine Seguin 'S' Pouilly-Fumé

Pouilly-Fumé is wereldwijd een echt begrip onder de liefhebbers van witte wijn en de internationale wijnpers. Wijn uit Pouilly-Fumé komt uit de beroemde Loire streek wordt uitsluitend van de Sauvignon Blanc druif gemaakt. Sinds 1937 mag Pouilly-Fumé ook de AOC classificatie dragen. De witte wijn staat bekend om het droge, frisse en verfijnde karakter met hoge zuren, mineralen, vuursteen en een rokerig element. Fumé is het Franse woord voor 'rook', wat dus ook meteen de naam kan verklaren.

Pouilly-Fumé wijn

Pouilly-Fumé en Sancerre liggen tegenover elkaar met als scheiding de Loire rivier. Het koele klimaat zorgt ervoor dat de druiven hier langzaam rijpen en dat komt de ontwikkeling van de aroma's ten goede. De bodem van kalksteen, mergel, vuursteen en kwarts zorgen voor de mineralen en de kracht in de witte wijn. De plantaardige aroma's van kruisbessen, gras en groen fruit komen hier uitstekend naar voren. Dit zorgt voor een fris en licht kruidig geheel. 

Verschil Pouilly-Fumé en Pouilly-Fuissé

Pouilly-Fumé en Pouilly-Fuissé worden nog wel eens met elkaar verward, maar dit zijn totaal verschillende wijnen: Pouilly-Fumé is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc en komt uit de Loire. Pouilly-Fuissé wordt enkel in de Bourgogne gemaakt en hiervoor wordt alleen de Chardonnay druif toegepast. Daarom is Pouilly-Fuissé veel voller en zachter van smaak en Pouilly-Fumé juist erg fris met hoge zuren.