Torrelli Sangiovese stevig donker purperrood. Aangename Sangiovese geur van kersen en Italiaanse specerijen met een vleugje rozen. Sappig en soepel van smaak vol friszoete rode kersen, framboos en blauwe pruimen met grip en een mooie balans.

Soepele, zachte Sangiovese vol sappige kersen. 100% Sangiovese. 13% alc. Lekker bij pasta bolognese, Italiaanse charcuterie en rijpe harde kazen.

Torrelli Sangiovese

Sangiovese is dé druif van Italië en staat ook wel bekend onder lokale namen als Prugnolo Gentile, Nielluccio, Morellino en Brunello. Deze laatbloeier is goed bestand tegen de hete zon en vind je daarom zowel in Toscane als in het zuidelijke Puglia.

Een Italiaanse rode wijn van Sangiovese is doorgaans romig en zacht van smaak met veel impressies van rood fruit, specerijen en een hoge zuurgraad. Dat maakt Sangiovese overigens zo lekker bij Italiaanse gerechten met tomatensaus.

Sangiovese

Maar een kameleon is deze druif wel te noemen, want de uiteindelijke stijl hangt helemaal af van de locatie én de keuzes in het kelderproces. Kiest een wijnmaker voor rijping in roestvrijstalen tanks, dan is de stijl wat soepeler en fruitiger. Bij rijping in grote eiken vaten ontwikkelt Sangiovese een krachtig karakter en kan die uitstekend ouderen.

En dan kan een wijnmaker ook nog kiezen of hij Sangiovese blendt met andere druivenrassen voor een internationaler karakter. In het geval van de Torrelli Sangiovese werd gekozen voor een authentieke Italiaanse stijl.