Argiano Solengo stroperig warm rood/zwart met ondoorzichtige kern. Beloftevol van geur met vleeskersen, framboos, rokerig nieuw eiken, wierook en truffel. Rijp zoet donker fruit in de smaak met het zilt/zoet/hartige karakter van Bordeaux. Heeft de gelaagdheid van Château Margaux en de cassiskracht van Latour. 50% Cabernet Sauvignon, 25% Petit Verdot, 20% Merlot en 5% Sangiovese. 14,5% alc. Lekker bij côte de boeuf, entrecôte bordelaise en harde kaas.

Argiano Solengo 

Dit wijnhuis is gelegen ten zuiden van het stadje Montalcino. Argiano maakt al eeuwen wijn in de streek. Rond 1580 werd de indrukwekkende Renaissance villa gebouwd, met bijbehorende wijnkelder. In de loop der jaren wisselden de 'cantina' en de villa regelmatig van eigenaar, maar Argiano bleef een rol in de wijngeschiedenis spelen. Zo was het huis in 1967 één van de oprichters van het Consortium voor de Brunello wijnen.

Onder leiding van gravin Noemi Maroni Cinzano zijn sinds 1992 talloze technologische vernieuwingen doorgevoerd: de vermaarde oenoloog Giacomo Tachis, bekend van Sassicaia en Tignanello, werd aangetrokken en met zijn hulp ontstonden onder andere Solengo en Suolo, die in de blinde proeverij ook erg goed werden bevonden. Sinds begin 2013 is het wijnhuis in handen van Braziliaanse zakenlieden, maar professor Tachis is nog steeds betrokken bij het toegewijde team van wijnmakers.