Montelliana Asolo Prosecco Superiore blinkend licht witgoud met fijne mousse. Loepzuiver van geur met citrus, vers gesneden peer en lentebloesem. Rijk gefruit en verfrissend van smaak vol rijp wit boomgaard fruit en sappige appel met luchtige mousse en mild droge afdronk.

Klasse Prosecco uit rijk jaar van vooraanstaand producent. Afkomstig uit de heuvels van Montello en Asolo. 100% Glera. 11% alc. Verpakt op prestigefles met diepe ziel. Lekker als aperitief, bij parmaham en sushi.

Montelliana Asolo Prosecco Superiore

Asolo Prosecco Superiore DOCG is een appellatie binnen de wijnregio Veneto en kenmerkt zich door zijn elegante, lichte en fris fruitige mousserende wijnen die van 100% Glera zijn gemaakt. Deze druiven groeien in de heuvelachtige gemeentes van Montello en Colli Asolani. Afhankelijk van het specifieke terroir verkrijgt de Prosecco wijn aroma's van citrus, honing, rijpe appel en witte bloemen.

Een zeer smaakvolle bubbel met een juiste balans tussen zuren en de aroma's. Een resultaat van een sterke connectie tussen de wijn en zijn afkomst én een blijk van uitstekende klimatologische omstandigheden.

Cantina Montelliana 

In de jaren '50 was het nog zo niet eenvoudig om als wijnboer het hoofd boven water te houden. Daarom waren het aantal vooruitstrevende wijnboeren die in 1957 hun krachten bundelden en Cantina Montelliana oprichtten.

Sindsdien zijn er inmiddels 400 lokale wijnboeren actief in de heuvels van Asolo en Montello, een gebied dat bekend is door zijn rijke geschiedenis, historie, kunst en natuurlijk fantastische wijnen. En dat dankzij een juiste combinatie van traditie en innovatie, én het klimaat en de kwaliteiten van het terroir.