Borgo Palazzi Prosecco DOC Treviso Extra Dry Millesimato schitterende goudgele Prosecco die volop bruist van levenslust. En daar laat-ie u van meegenieten dankzij intense aroma’s die de neus doen prikkelen.

Zo ontwaart u tonen van appel, citrus en grapefruit en een delicate vleug acacia bloesem die de prosecco een prachtige elegantie geeft. Droog en levendig van smaak met opnieuw fris fruit en een perfecte balans tussen opgewekte zuren en een elegante zachtheid.

Het ragfijne snoer van fijne pareltjes die opspatten uit het glas maken deze prachtwijn compleet. Deze Borgo Palazzi maakt van elk moment een geniet moment.

Borgo Palazzi Prosecco DOC Treviso Extra Dry Millesimato

Wat champagne is voor Frankrijk en cava voor Spanje, is prosecco voor Italië. De bruisende wijn wordt wel eens aangeduid als de koning van het aperitief. Een aanduiding die volledig terecht is, maar niet compleet.

Want de aangename en veelzijdige prosecco is zo veel meer. Het is dé genietwijn die elk moment nog aangenamer maakt. Van een zonnige middag op het terras of een druilerige avond voor de buis tot de sfeermaker op feestjes en de ideale tafelheer tijdens de lunch en het diner.

Verantwoordelijk daarvoor is de druif Glera die naar verluidt zo’n 2000 jaar geleden al door de Romeinen – die er de wijn Puccino van maakten – werd bejubeld. De eerste verwijzing op schrift dateert van 1772, toen Fransesco Maria Malvolti in de Giornale d’Italia lovend woorden over de druif schreef.

Sinds die tijd hebben de druif én de levenslustig bruisende wijn die-ie voorbrengt het ver geschopt. De levendige, frisse en aromatische mousserende wijn heeft de wereld en de harten van wijnliefhebbers veroverd en is de gangmaker bij feestjes, groot en klein.

Prosecco uit de heuvels van Veneto

Net als zijn Franse collega champagne, moet de Italiaanse bubbelwijn aan tal van eisen voldoen, wil ie-zichzelf prosecco mogen noemen. Zo mag die naam alleen op het etiket prijken als de wijn is gemaakt binnen enkele appellaties in Friuli en Veneto.

En laat dat noordoostelijke deel van Italië nou het gebied zijn waar de druif Glera zich helemaal in zijn nopjes voelt. Het gematigde klimaat, de natuurlijke bescherming door de Alpen in het noorden en de warme Sirocco-wind van de Adriatische Zee in het zuiden: de druif die verantwoordelijk is voor prosecco wordt er blij van.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verfrissende zomerregens en de kleihoudende en mineraalrijke bodem. Allemaal factoren die bijdragen aan een ideale rijping en een perfecte prosecco.

De heuvels in Veneto en dan specifiek die tussen Conegliano en Valdobbiadene, hebben het allemaal. Bovendien worden hier, in de heuvels die in 2019 werden toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco, die prosecco’s gemaakt die te boek staan als de besten van Italië.

Op deze wonderschone heuvels ligt ook de wijngaard waarin de druif voor deze Borgo Palazzi Prosecco DOC Treviso rijpt.