Traditions Macabeo Organic natuurlijke Spaanse schone die lichtgeel fonkelt in het glas, van waaruit levendige en uitnodigende aroma’s opstijgen van appel, peer, citrus aangevuld met een elegant tropische toets en een vleugje witte bloemen. Heerlijk droog, fris en fruitig in de mond met volop tropische tonen als mango, perzik en citrus en de zachte smaken van peer en meloen.

Een heerlijk sappige wijn met een hoge door drinkfactor. En dat kan voor deze prijs. Met zo veel kwaliteit tegen een zo’n lage prijs is deze Traditions Macabeo Organic de pure genietwijn bij uitstek.

Traditions Macabeo Organic

Met de unieke wijnserie Traditions willen Christiaan en Kirsten Akkermans uit het Spaanse Polopos mensen laten genieten van karakteristieke wijnen, gemaakt door authentieke wijnmakers. Wijnen waarmee alledaagse momenten veranderen in betekenisvolle momenten.

De wijnen zijn gecreëerd in de kelders van Bodegas Castaño in de Zuid-Spaanse regio Yecla. Het kleine en opkomende wijngebied kan zich buigen over een lange en rijke wijngeschiedenis. Het warme en droge klimaat in de regio en kennis van het land, de druif en de wijn stellen de wijnboer in staat om bestrijdingsmiddelen in de ban te doen en druiven biologisch te telen.

Naast de certificaten voor deze duurzame en milieuvriendelijke druiventeelt, is Bodegas Castaño ook een gecertificeerde veganistische wijnmakerij. En het wijnhuis doet meer. Bodegas Castaño kiest er namelijk heel bewust voor om wijnen te bottelen in lichtere flessen. Die zijn niet alleen beter te recyclen, maar zijn ook lichter en laten daardoor een minder grote footprint achter tijdens het transport van de wijnen.

En zo dragen Bodegas Castaño en Christiaan en Kirsten Akkermans bij aan het welzijn van onze planeet én aan het genieten van goede wijn. Want wie denkt dat de wijnmakersfamilie of de levensverbeteraars uit het Spaanse Polopos daarbij willen inleveren aan kwaliteit heeft het mis.

Ongeremd genieten kan volgens hen namelijk alleen met een kwalitatief hoogstaande en karakteristieke wijn. Zo één die van een alledaags moment een echt genietmoment maakt. En neemt u maar van ons aan: genieten wordt het met deze Traditions Macabeo Organic.

Levendige Macabeo

Plant de stok van de Spaanse druif Macabeo onder de zinderende zon in een arme bodem en laat je verrassen door het smaakvolle resultaat. Want juist onder deze omstandigheden krijgt de druif zijn expressieve en fruitige karakter. De droge en hete regio Yecla heeft daarbij nog een extraatje.

Schimmels komen er namelijk amper voor en insecten wijken liever uit naar iets vochtiger wijngaarden. De familie Castaño uit Yecla, waar deze Traditions uit de kelder komt, kan zich daarom volledig concentreren op een biologische aanpak. En daar houdt deze druif, die we ook kennen van de Spaanse Cava en die in Rioja ook wel Viura wordt genoemd, wel van. De Macabeo ontwikkelt hierdoor een expressief en fruitig karakter met een elegante bloemigheid.