Château Cabrieres 'Tradition' Châteauneuf-du-Pape stevig warm rood/zwart. Zwoele geur van rood en zwart bosfruit met vanille, ceder, witte peper en bloedsinaasappel. Lekker zacht en breed met kersenconfiture, frambozen, truffel, chocolade en een mooie lengte.

Bourbon-vanille, ceder, een vleugje piment en een prima frisheid maken het plaatje compleet.

Krachtige ‘kersenbonbon’ Châteauneuf uit topjaar. 90-92/100 Parkerpunten, 91-94/100 Jeb Dunnuck en 91/100 Vinous. De Syrah en Mourvèdre rijpten 12 maanden in Franse eiken barriques. 50% Grenache, 20% Syrah, 20% Mourvèdre en 10% Cinsault van 50 jaar oude stokken.

15,5% alc. Lekker bij rollades, wild en kruidige worstjes van de grill. 

Château Cabrieres 'Tradition' Châteauneuf-du-Pape

Château Cabrières, dat al drie generaties in handen is van de familie Arnaud, is één van de oudste châteaux van Châteauneuf-du-Pape met een wijngaard die dateert uit 1344. Cabrières telt in totaal 28,5 ha wijngaard waarvan 20 in de commune van Châteauneuf zelf.

Het is naast De Beaucastel één van de zeldzame Châteauneuf châteaux waar nog alle dertien voor de appellation toegestane druivenrassen staan aangeplant. Deze rode wijn uit de Rhône is gemaakt van 50% Grenache, 20% Syrah, 20% Mourvèdre en 10% Cinsault.

Daarvan rijpten de Syrah en Mourvèdre 12 maanden op Franse eiken vaten en Grenache en Cinsault hun fruit lieten afronden op klassiek betonnen kuipen. De kalkrijke kleibodem ligt bezaaid met de beroemde ‘galets roulés’ (rolkeien), een kenmerk van de grote Châteauneuf wijngaarden. De wijnstokken zijn 40 tot 90 jaar oud.

Château Cabrieres 'Tradition' Châteauneuf-du-Pape

De wijnen van Château Cabrières behoren al jaren tot de betere Châteauneuf-du-Papes. De wijnmaker noemt zijn Franse rode wijn uniek vanwege de uitzonderlijke oogst van 2016. Deze kan vergeleken worden met de oogsten van 1947 en 1961. "Wanneer u deze wijn in zijn jongere jaren proeft, zult u de fruitige tonen ontdekken.