Weingut Heinrichshof Der Herbe Heinrich Riesling prachtige Riesling vonkelt en glinstert in het glas als een zonsopgang. In de neus verspreiden zich aroma’s van perzik, appel, limoen, ananas en pruim. In de mond een indrukwekkend mineraaltje en een mooie balans tussen zuren en restzoet. 'Der herbe Heinrich' heeft een lange en pittig knisperende afdronk.

Heerlijk bij sushi, geitenkaas, tonijn carpaccio, lichte pastagerechten en Thaise kerriegerechten.

Weingut Heinrichshof Der Herbe Heinrich Riesling 

Weingut Heinrichshof ligt in een van de oudste en mooiste wijngebieden van Duitsland. In het Moezeldal liggen de steilste wijngaarden van Europa. Op de oeroude leisteen gedijen unieke Riesling-druiven waaruit de wijnboeren van deze streek wijnen met een opmerkelijke elegantie en mineraliteit weten te produceren.

In 2014 hebben de broers Peter en Ulrich Griebeler het bedrijf met zijn lange traditie van hun ouders overgenomen. Peter Griebeler heeft na zijn opleiding tot wijnproducent wijnbouw gestudeerd en op gerenommeerde wijngoederen in Duitsland en daarbuiten gewerkt. Ook Ulrich Griebeler begon met een opleiding tot wijnproducent en heeft daarna een opleiding tot wijnbouwtechnicus afgerond. Vervolgens werkte hij lange tijd op het wijngoed Hofstätter in Zuid-Tirol.

De ouderlijke wijngaard van 3 hectare hebben zij al snel tot 6 hectare uitgebreid. De helft daarvan ligt op steile hellingen. Tot hun wijngaarden rond Zeltingen behoren Sonnenuhr, Schlossberg en Himmelreich. Natuurlijk is de Riesling de druivensoort die hun wijngaarden domineert, gevolgd door de Weissburgunder (Pinot Blanc), Spätburgunder (Pinot Noir), Müller-Thurgau en Dornfelder.