Wairau Pacific 'Special Edition' Sauvignon Blanc blinkend kristalhelder intens lichtgeel met frisse groenreflex. Verkwikkend van geur met citrus, lychee en passiefruit. Intens fruitig en knapperig van smaak.

Strakdroog, knapperig en fris. Naast lychees en passiefruit ook limoen en pure Sauvignon Blanc punch met grip en lengte. Intens crisp gefruite Sauvignon Blanc van de beste druiven van de oogst 2020. 100% Sauvignon Blanc. 12,5% alc.

Heerlijk als verkwikkend aperitief of als begeleider bij schaal en schelpdieren, asperges of geitenkaas.

Wairau Pacific 'Special Edition' Sauvignon Blanc

Nieuw-Zeeland heeft een bijzondere prestatie neergezet op het gebied van wijnbouw: waar Nieuw-Zeelandse wijn zo'n dertig jaar geleden nauwelijks wat voorstelde, wordt er inmiddels wijn van wereldniveau geproduceerd.

Dit is vooral te danken aan de gepassioneerde wijnmakers die veelal zijn getraind door de Australische wijnuniversiteit van Adelaide en veel buitenlandse ervaring hadden opgedaan. Ook werd het voorbeeld van Europese wijnbouw gevolgd en koos men steeds meer voor de aanplant van bijvoorbeeld Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir.

En dat in combinatie met de juiste klimaatcondities bleek bijzonder goed uit te pakken.

Nieuw-Zeelandse wijn

Vooral Marlbourough Sauvignon Blanc is een wijn waarvoor men in de rij staat. Dit komt door de zeer uitgesproken smaak met tropisch fruit, frisse zuren en kruidige aroma's. Behalve Marlborough, zijn ook streken als Hawkes Bay, Auckland en Ghisborne beroemd om hun kwaliteit.

De focus van wijn uit Nieuw-Zeeland ligt duidelijk op het maken van witte wijn: zo'n driekwart van alle aanplant is wit en Sauvignon Blanc is hierin absolute koploper.