Lola Rosado ranke, dorstlessend fruitige zalmroze Rosado. Blinkend lichtbleek pink roze, als een droge Rosé uit de Provence. Fris geurig, crisp en verkwikkend van smaak. Mooi droog en mineralig met aardbei, aalbes en framboos. Een ranke, dorstlessend fruitige Rosado in een krokant frisse Provence-achtige stijl. Knap gemaakt. 100% Garnacha. 13,5% alc. Heerlijk als aperitief, bij gamba's van de grill, of een zomerse salade met geitenkaas, pijnboompitjes en gerookte ham.

Lola Rosado

De Lola Rosado is gemaakt door Bodega Delgado Zuleta, een Spaans wijnhuis dat al sinds 1744 bestaat. Het is het oudste wijnhuis in de regio Marco de Jerez. Al vele generaties doorgegeven en onder verschillende namen bekend gestaan, maar de huidige naam is sinds het eind van de 19e eeuw een feit. Het huis is zelfs hofleverancier geweest voor het koninklijk huis van Alfonso XIII en Victoria Eugenia.

De druiven voor deze Spaanse rosé komen van Grenache-wijnstokken van meer dan 30 jaar oud. Ze werden 's nachts geoogst op een hoogte van meer dan 500 meter om de frisse en knapperige tonen van de wijn te behouden. Met de Lola Rosado uit Campo de Borja wil de bodega iedereen laten genieten van een heerlijk fris glas rosé.