Tina Pfafmann 'Kult' Riesling Trocken schitterend groengeel. Vol romig en energiek bouquet met vettig rijp geel fruit (pruim, abrikoos). De smaak is al even breed en vet. Gelaagd en stuivend rijk. Flink kruidig ook met witte peper. Alles mooi in balans met goed extract en fruitzuur. De afdronk is fantastisch met ananas, pompelmoes en fraaie frisse tonen door de frisse limoentjes. Bijzonder interessante Riesling van aanstormend producent. 100% Riesling. 12,5% alc, 7 gram restsuiker. Lekker bij gerookte zeeforel met limoen, coq au Riesling (Franse stoofpot) en garnalen.

Tina Pfafmann 'Kult' Riesling Trocken

Als we het over gepassioneerde en getalenteerde wijnmakers hebben, is Tina Pfaffmann daar zeker één van. Wijn maken is haar grootste passie en op haar zestiende wist ze al precies wat ze wilde. En dat is gelukt: ze heeft succesvol het 15 hectare grote wijnhuis van haar ouders Rolf en Moni Pfaffman overgenomen.

Tina Pfaffmann

Waar de meeste wijnmakers dicht bij hun vertrouwde stijl blijven, zet Tina juist steeds elk jaar iets anders neer. Maar wat wel consistent blijft, is dat ze de hoogste kwaliteitsstandaard voor elke wijn garandeert. Daarbij gelooft ze dat de basis voor kwaliteit in de wijngaard ligt. Om de druiven om te zetten in de beste wijnen wordt er alleen handmatig werk toegepast. Ook moet elke wijn zo lekker smaken dat je eigenlijk naar meer verlangt. 

Pfalz

Het wijnbouwgebied van Pfalz, gelegen op de westelijke oever van de Rijn, staat goed aangeschreven bij de wijnpers. De streek ligt beduidend zuidelijker dan Rheingau en Mosel en grenst aan de noordzijde van de Franse Elzas. Het warmere klimaat, de ligging in de luwte van diverse gebergten en bossen en de bodem van klei, kalksteen, leem en löss maakt de streek uitermate geschikt voor wijnbouw. De wijnen van Riesling, welke een kwart van de gehele aanplant in Pfalz uitmaakt, zijn wat voller en vleziger dan de exemplaren uit de meer noordelijk gelegen wijnbouwgebieden.