Sasso Al Vento Bianco delle Venezie, licht goudgeel met frisse glans groen. Aantrekkelijk van geur met peer, citrus, appel, rijp sterfruit en een vleugje venkel. Licht exotisch en rijk gefruit van smaak met weer citrus, sappige perzik, ladingen geel fruit en een hint anijs in de afdronk. Heerlijk fruitrijke witte Italiaan.

Een heerlijke Italiaanse witte wijn die 93/100 punten kreeg van de beroemdste wijncriticus van Italië, Luca Maroni en 17/20 punten van de Wijnbeurs. Sasso al Vento Bianco is licht exotisch en rijk gefruit van smaak met weer citrus, sappige perzik, ladingen geel fruit en een hint anijs in de afdronk. Heerlijk bij gegrilde scampi. Het wijnhuis is voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot de beste van Italië.

In het noorden van Italië, grenzend aan de Adriatische zee, ligt het wijngebied Veneto. Het is de grootste wijnproducerende streek in Italië en tevens de grootste producent van DOC-wijnen. De wijngaarden van Veneto zijn aangeplant aan de voet van de heuvels van de Dolomieten: ze lopen vanaf het Garda Meer tot de rivier de Piave, ten noorden van Venetië. Echter zijn vooral rondom de stad Verona veel wijnstokken te vinden. In Veneto worden bekende Italiaanse wijnen als de Soave, Amarone en Valipocella geproduceerd.
 

Sasso Al Vento Bianco delle Venezie IGT Veneto Italië

 


Druif: Pinot Bianco, Chardonnay, Riesling, Trebbiano
Alc: 12,5%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Sasso al Vento
Wijnstreek: Puglia
Land: Italië
Jaar: 2015