La Coupole 'Riche Blanc' Chardonnay-Viognier Intens fris goudgeel met jeugdige glans groen. Verleidelijk open van geur met citrus, witte perzik, ananas en Viognier-bloesem. Mond vullend breed en levendig van smaak met rijk, licht exotisch Chardonnay fruit, gele pruim en een sappig partje perzik. Krachtig gefruite Riche Blanc van de ongekend geconcentreerde oogst 2017. 80% Chardonnay, 20% Viognier. 13,5% alc.

La Coupole 'Riche Blanc' Chardonnay-Viognier

Chardonnay is een bijzondere en 's werelds meest aangeplante witte druif, omdat hij aantrekkelijke witte wijnen kan voortbrengen in zowel koele, gematigde als in hete klimaten. De stijlen verschillen daarentegen enorm per streek. Zo heeft Chardonnay in een koel klimaat aroma's van groen fruit en in een heet klimaat aroma's van tropisch fruit. Een typische Chardonnay heeft over het algemeen veel body, een gemiddelde zuurgraad, veel alcohol en een zware en romige textuur, vaak met smaken van meloen. De betere wijnen rijpen op eikenhout, waardoor ze aroma's van vanille, kokos en toast krijgen.

Viognier

De druif Viognier levert zachte en aromatische wijnen met veel body op. Kenmerkend is dat Viognier wijnen relatief weinig zuur hebben, veel alcohol, en erg fruitig en bloemig zijn. Ook bij deze druif verschillen de stijlen per streek: in koelere klimaten heeft Viognier aroma's van limoen, bloemen en mineralige tonen en in warme klimaten aroma's van abrikoos, rozen en vanille. Het druivenras wordt vooral in Frankrijk, de noordelijke Rhône en Pays d'Oc, aangeplant, maar ook in Chili, Argentinië, de VS en Australië komt de Viognier druif in beperkte hoeveelheden voor.