Hirtl Grüner Veltliner bijna fluorescerend licht groengoud. Expressief exotisch bouquet met gele pruim, grapefruit, peper en ziltigheid. Heel geconcentreerd en rijk gefruit van smaak vol gele grapefruit, citrus, peer en pruim met witte peper en een ziltige ondertoon. Rijke Ried tip vol krokant fruit met uitstekend concentraat.

100% Grüner Veltliner. 12,5% alc. Lekker bij tonijn tartaar met wasabi aioli, asperges en gerookte forel. 

Hirtl Grüner Veltliner

Wijnmaker en eigenaar Martin Hirtl is de man achter het succes van de Hirtl wijnen. Samen met zijn vrouw Andrea bestiert hij met veel toewijding de 20 ha wijngaard van het domein sinds 2001 en levert al jaren bekroonde wijnen af in Weinviertel.

Het koppel hoort ook al jaren onafgebroken bij de beste Grüner Veltliner producenten van Oostenrijk. En dat is geen verrassing als de wijnmaak traditie van de familie teruggaat tot maar liefst het jaar 1729.

Het enthousiasme en de toewijding van Martin en Andrea, hun filosofie, de combinatie van traditionele en moderne tradities vormen de basis voor de kwaliteit van hun Oostenrijkse wijnen. Hun weingut heeft zelfs al een eervolle plek gekregen in de prestigieuze wijngids Falstaff. 

Hirtl Grüner Veltliner

Het domein staat bekend om zijn vaak onderscheiden levendige stijl Grüner Veltliners met hoog concentraat aan fruit en peperige crunch. De 2018 Ried (single vineyard, oftewel één speciale wijngaard) Bürsting is daar een overtuigend voorbeeld van met zijn krokante smaak en het vele concentraat.