AUT von Waldschütz Grüner Veltliner Selection QW Niederösterreich licht citroengeel gewaad en zingt de sterren uit de hemel met een grandioze aria. Expressief en zuiver in de neus, waarin appels bijval krijgen van tropische vruchten en de precies juiste hoeveelheid kruiden.

Een heerlijk frisse compositie. Gele appel en mango zingen de hoogste noot, bijgestaan door frisse citrusklanken en een vleugje ananas. Een zuivere en elegante Grüner Veltliner met een aangenaam en verrassend tropisch trekje.

AUT von Waldschütz Grüner Veltliner Selection QW Niederösterreich

Deze prachtige en authentieke Grüner Veltliner komt uit de kelder van Waldschütz. Een prachtig wijnhuis van de familie Waldschütz dat al meer dan 150 jaar de toon zet in wijnland Oostenrijk. Het succesverhaal van de familie begon in 1849 in het dorp Obernholz, in het hart van het Kamptal en onderdeel van de grootste regio van Qualitätswein (QW) in Oostenrijk: Niederösterreich.

De regio staat bekend om de wonderschone Rieslings en Grüner Veltliners. In de loop der jaren hebben de Waldschütz’ het familiedomein uitgebreid met meerdere wijngaarden in de beroemde regio. Zo rijpen de druiven onder meer in gebieden met klinkende namen als Wachau en Kremstal. In totaal telt Niederösterreich ruim 28.000 hectare aan wijngaarden, die als een parelsnoer zijn geregen aan de rivier Donau. De rivier is de verbindende factor van de verschillende wijndorpen die elk een totaal eigen bodem hebben.

In het ene dorp staan de stokken op löss of kalksteen, terwijl de wortels zich op andere velden een weg moeten banen door een stevige rotsbodem. „Deze AUT von Waldschütz Grüner Veltliner Selection is gemaakt van aandachtig geselecteerde duiven uit al onze wijngaarden in de Donauvallei. Vandaar de naam Niederösterreich”, legt wijnmaker Ralph Waltschütz uit. „Dat geeft de wijn elegante en licht fruitige geur, die doet denken aan groene appels en kruiden.

Een typische Grüner Veltliner, met een mooie zuurtegraad, die doet denken aan bloemige noten, kruiden en mooi geel fruit.”

De Grüner Veltliner is de witte parel van Oostenrijk. Logisch dus dat de druif domineert in het land van Schnapps, Strudel en van Mozart, Schubert en Strauss. En net als de wereldberoemde componisten, staat ook de Grüner Veltliner bekend om z’n meesterwerken.

De druif staat garant voor droge, loepzuivere en stuivend frisse wijnen met knapperige en sappige appel en een wit pepertje. De Grüner Veltliner gedijt het best in Niederösterreich en dan met name in de regio's Wachau, Kremstal en Kamptal, waar dit prachtexemplaar is gemaakt. Grüner Veltliner wijnen horen bij de beste witte wijnen ter wereld en staan op internationale wijncompetities naast de grote witte wijnen uit Bourgogne.