AUT von Waldschütz Grüner Veltliner Alte Reben DAC Kamptal levendige groengele wijn met fonkelende gele reflecties, die de rijkdom van deze AUT Grüner Veltliner prijsgeven. De neus wordt verwend met rijpe appel en het typische pepertje, een licht vleugje marmelade geeft de wijn een extra rijke geur.

In de mond trakteert de parel van Oostenrijk op de smaken van knapperige groene appels, rijpe citroen en ananas. Prikkelend frisse smaken worden perfect in evenwicht gehouden door opnieuw dat typische pepertje en een elegante mineraligheid. Complex en mooi, een wonderschone Grüner Veltliner waarin de passie van Ralph en Anton Waldschütz doorklinkt.

AUT von Waldschütz Grüner Veltliner Alte Reben DAC Kamptal

Deze prachtige en authentieke Riesling komt uit de kelder van Waldschütz. Een prachtig wijnhuis van de familie Waldschütz dat al meer dan 150 jaar de toon zet in wijnland Oostenrijk. Het succesverhaal van de familie begon in 1849 in het dorp Obernholz, in het hart van het Kamptal, Oostenrijks meest prestigieuze wijngebied waar wonderschone Rieslings en Grüner Veltliners ontstaan.

Het gebied dankt zijn naam aan de rivier Kamp, waarvan het water zich slingerend een weg baant langs de steile oevers en heuvels. De wijngaarden van de familie Waldschütz zijn aangelegd op terrassen in de steile heuvels, waar de druiven zich koesteren in de zon en zo optimaal rijpen. Een koele wind uit het noorden zorgt voor een lange rijpingsperiode en de lössgrond zorgt ervoor dat de ruim vijftig jaar oude stokken van Waldschütz diep kunnen wortelen. Zo krijgt deze AUT Alte Reben (oude stokken) een uniek karakter.

Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo om geliefd is, met een zacht trekje en een smaakvolle kruidige toets. Leg die prachtige druif in handen van Ralph en Anton Waldschütz en het resultaat is verbluffend. Overtuig uzelf met deze AUT von Waldschütz Grüner Veltliner Alte Reben DAC Kamptal.

De Grüner Veltliner is de witte parel van Oostenrijk. Logisch dus dat de druif domineert in het land van Schnapps, Strudel en van Mozart, Schubert en Strauss. En net als de wereldberoemde componisten, staat ook de Grüner Veltliner bekend om z’n meesterwerken.

De druif staat garant voor droge, loepzuivere en stuivend frisse wijnen met knapperige en sappige appel en een wit pepertje. Bereikt de rank een respectabele leeftijd, zoals deze Alte Reben, dan klinken zacht weelderige tonen door van exotisch fruit. De Grüner Veltliner gedijt het best in Niederösterreich en dan met name in de regio's Wachau, Kremstal en Kamptal, waar dit prachtexemplaar is gemaakt.

Grüner Veltliner wijnen horen bij de beste witte wijnen ter wereld en staan op internationale wijncompetities naast de grote witte wijnen uit Bourgogne.