Grand Maestro Italiano Toscana IGT Bianco kristalhelder en strogeel vlijt deze charmante Grand Maestro Bianco zich neer in het glas om meteen daarna te trakteren op de intense aroma’s van verse ananas en rijpe perzik die worden versterkt door citroengras, gember en vers gesneden kruiden als basilicum op de achtergrond.

Fruitig en heerlijk in balans, ook in de mond waar sappige en harmonische smaken worden aangevuld met een mooi romig mondgevoel. Met deze verrassende en waanzinnig smaakvolle blend van Chardonnay, Malvasia, Muscat, en Trebbiano toont Grand Maestro weer eens aan de koning onder de wijnen te zijn. Heerlijk bij om zo van te genieten, perfect bij witte vis en wit vlees, hemels in een liaison met Thaise kerriesoep.

Grand Maestro Italiano Toscana IGT Bianco

De beroemde Italiaanse wijncriticus Luca Maroni neemt zijn pet af voor deze sublieme witte wijn. Wij maken een diepe buiging, om daarna snel nog een slok te nemen. Want wat is deze uitgekiende blend van in Toscane opgevoede druiven verleidelijk lekker. In deze Grand Maestro worden de karakteristieke kenmerken van de verschillende druivenrassen op virtuoze manier gecombineerd.

Zo zorgt de Chardonnay-druif voor die heerlijke romigheid, levert Malvasia het tropisch fruit, zorgt de Muscat voor die fruitige zoetheid en dat tintje muskaat en rijgt de vitale Trebbiano al die smaken en geuren aaneen met knisperfrisse en fruitige tonen. Zo drinken we ‘m graag.

Witte klasse tussen rood geweld

De wijngaarden in Toscane behoren tot de bekendste ter wereld. Ze brengen de koning van de wijnen voort (Barolo), de grootheden Amarone en Brunello, de karakteristieke Chianti en de gespierde Super Tuscan. Tussen al dat rode geweld dreigen de smaakvolle witte wijnen wat weg te vallen. En dat is jammer, want vooral uit de Tyrrheense kustzone komen echte schoonheden die qua kwaliteit absoluut niet onder doen voor de rode vakbroeders.

Aan de warme en droge kust voelen inheemse soorten als Malvasia en Trebbiano zich als een vis in het water. En ook exoten als Muscat en Chardonnay laten zich hier van hun beste kant zien. Da’s maar goed ook, want alleen de allerbeste witte druiven uit het kustgebied schoppen het tot in deze sublieme Grand Maestro Italiano Toscana Bianco.