Langevin Chardonnay Oaked Pays d'Oc IGP glanst licht goudgeel in het glas, waar een lichtgroene reflectie de frisse tonen van citrus en tropische vruchten als perzik en een subtiel vleugje ananas verklapt. In de mond de elegante en complexe aroma’s van vers fruit, een klein botertje en een sliertje toasty eiken dat aanhoudt tot diep in de afdronk. Heerlijk bij een moot zalm, fantastisch bij gamba’s en een gebraden kippetje.

“Welkom in de wereld van Langevin, waar de uren verstrijken en tijd geen betekenis heeft.” Op die manier oenoloog Gilles Ducamp de liefhebbers van zijn typische Bourgogne-wijnen, die in elke variëteit de kenmerkende aroma’s van de druif optimaal presenteren. “De Langevin-serie geeft voldoening en plezier”, belooft Ducamp dan ook. Een belofte die hij meer dan waar maakt met deze toegankelijke en prijswinnende wijnserie, gemaakt van druiven die zijn opgegroeid in het wijngebied Languedoc-Roussillon.

Hier tussen de bergen en de zee profiteren de druiven van de ideale bodemsamenstelling en het mediterrane klimaat. De wijnmakers zetten zich dagelijks in om wijnen samen te stellen die de rijkdom van het Zuid-Franse gebied weerspiegelen. Een traditionele filosofie, door Langevin verpakt in een modern jasje. Zo één om elke dag te dragen.

Chardonnay

Chardonnay is een van de populairste druivenrassen in Languedoc-Roussillon. De druif staat hier garant voor volle wijnen die veelal op hout zijn gerijpt. Dat resulteert in een volle, boterzachte wijn Of, zoals oenoloog Ducamp dat stelt: “Delicaat en met zachte tonen van eiken.