Domaine du Cedre Dore Chablis AOC Bourgogne Frankrijk, Een karaktervolle Chablis met een krachtige, maar toch frisse en levendige smaak waarin het terroir van kalk en krijt mooi naar voren komt. 

Blinkend fris lichtgeel. Strakke, fris zuivere Chablis neus met citrus, groene pruim en een vleugje krijt. Mooi open, crispy en levendig van smaak met rijp steenfruit, karaktervol Chablis terroir (krijt en kalk), en een lichte ziltigheid. Verkwikkend fris, mineralig en loepzuiver van smaak. Elegant en rank, maar toch krachtig en lang. Karaktervolle Chablis met de intensiteit van de kleine maar geconcentreerde oogst 2017. 100% Chardonnay. 12,5% alc

Chablis

De witte wijnen van Chablis, uitsluitend gemaakt van Chardonnay, zijn op zekere hoogte vergelijkbaar met die uit de Bourgogne. Echter, waar houtrijping een goede en eerbiedwaardige witte Bourgogne typeert, is dat bij een Chablis geen uitgemaakte zaak. Onder andere dankzij de forse zuurgraad kunnen de beste wijnen van Chablis uitstekend ouderen zónder houtrijping!

De rijkdom van de wijnen van Chablis is het gevolg van een bijzondere combinatie van bodem en klimaat, aangevuld natuurlijk met de keuze voor de druif en de kennis en ervaring van de producenten. Chablis is in de wereld vooral bekend om zijn mineraliteit door de bijzondere bodems in het gebied.

Domaine du Cedre Dore Chablis AOC Bourgogne 

Druif: Chardonnay 
Alc: 12,5% 
Type: Witte wijn 
Wijnhuis: du Cedre Dore 
Wijnstreek: Chablis, Bourgogne 
Land: Frankrijk 
Jaar: 2017