Domaine de Congy 'Cuvée les Galfins' Pouilly-Fumé blinkend licht groengoud. Royaal geurig Pouilly bouquet, vol kruisbessen en appel, clean en zuiver. Met een prima balans, citrus, pruim en krijt. De smaak is kenmerkend voor een complete, rijpe Pouilly met stevige body en rijk geconcentreerde terroir expressie. Fris, krachtig en lang. Uitstekende Pouilly-Fumé met veel inhoud. 100% Sauvignon Blanc. 13% alc. Lekker bij gegrilde coquilles met zeekraal en citroenboter, geitenkaas en Hollandse garnalen.

Domaine de Congy 'Cuvée les Galfins' Pouilly-Fumé

Domaine de Congy ligt in Saint Adelain op 3 km afstand van het beroemde Pouilly-Fumé in de Loire. In 1951 kocht de grootvader van Christophe Bonnard het domein dat oorspronkelijk gericht was op landbouw. Naarmate de jaren verstreken, richtte het domein zich steeds meer op granen, maar ook op het maken van wijn. De eerste wijngaard was dan ook in 1990 een feit.

De focus van Domaine de Congy ligt bij het maken witte wijnen van Sauvignon Blanc met een traditionele en duurzame aanpak. Zo bewerken ze de bodem om het gebruik van onkruidverdelgers te beperken en laten ze gras op sommige plekken in de wijngaard groeien. Op verschillende percelen maken ze van de Sauvignon Blanc druiven krachtige Pouilly-Fumés, elk met hun eigen kenmerkende krachtige aroma's en smaak.

Pouilly-Fumé

Pouilly-Fumé is een belangrijke classificatie binnen de Loire. Hier vind je ruim 1.200 hectare aan wijngaarden, uitsluitend aangeplant met Sauvignon Blanc-druiven. De bodem bestaat vooral uit kalksteen met mergel, vuursteen en een hoog aandeel kwarts. Daar danken de witte Franse wijnen hun mineraliteit en kracht aan.