Wairau Pacific Sauvignon Blanc kraakhelder bleek lichtgeel met frisse glans groen. Intens stuivend van geur met citrus, roze grapefruit, kruisbessen en groene kruiden. Sappig, strak droog en licht exotisch van smaak met citrus, passievrucht, lychee en rijp sterfruit. Kraakverse Sauvignon Blanc van de rijke oogst 2018. 100% Sauvignon Blanc. 12,5% alc. Ideaal als verkwikkend aperitief of als begeleider bij zeevruchten.

Wairau Pacific Sauvignon Blanc

Nieuw-Zeeland heeft in ongeveer 30 jaar zichzelf als een wijnproducent van wereldniveau gepositioneerd. Vooral droge witte wijn uit Nieuw-Zeeland is bij vele wijnliefhebbers niet meer weg te denken. De belangrijkste wijnregio is zonder twijfel Marlborough. Dit jonge wijngebied staat vooral bekend om haar schoonheid en fantastische Sauvignon Blanc wijn met levendige, fruitige aroma's en frisse zuren.

Dit wereldwijde succes is vooral te danken aan de hete zomers en koele nachten. Bovendien zorgt de speciale ligging tussen de twee bergruggen en aan de oceaan, samen met de kiezelhoudende bodem, voor een mooi microklimaat. Hierdoor is dit zeer vruchtbare gebied uitgegroeid tot het centrum van de Nieuw-Zeelandse wijnbouw.

Witte wijn uit Nieuw-Zeeland

Meer van de helft van de wijngaarden is aangeplant met de witte druiven Sauvignon Blanc en Chardonnay. De klassieke stijl van Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc is droog, heeft veel frisse zuren, is niet op hout gerijpt en bevat veel exotische fruitaroma's als passieverucht, kruisbes, limoen en grapefruit.