Le Commandeur Sauvignon Blanc Fumé IGP Pays d’Oc Frankrijk, intens blinkend licht groengeel. Stuivend fris van geur met citrus, appel, pompelmoes en krijt. Mooi droog en knapperig fris van smaak met een verkwikkende raspige ‘krijt’ frisheid à la Pouilly. Vol kruisbessen, groene appeltjes en rijp sterfruit. Uitstekende Commandeur van de oogst 2017 met een knipoog naar Pouilly-Fumé. 100% Sauvignon Blanc. 12,5% alc.

Een strakdroge en knapperige Sauvignon Blanc die een knipoog maakt naar Pouilly-Fumé dankzij zijn frisse tonen en 'krijt' frisheid. Een heerlijke witte wijn op zichzelf, maar ook bij een lekker stukje vis.

Le Commandeur

Een ranke ‘viswijn’ die het ook goed zou doen als verwikkend aperitief of als fruitige dorstlesser en een 100% Sauvignon die qua stijl in de buurt kwam van Pouilly Fumé met dezelfde frisse mineraliteit, maar dan wat ronder en natuurlijk lager geprijsd. De ideale wijn hiervoor werd uiteindelijk gevonden in de Languedoc: de eerste eigen Wijnbeurs Sauvignon was een feit. De wijn was vanaf dag 1 een succes en werd jaarlijks vers van de nieuwe oogst geselecteerd. Met ingang van het jaar 2000 werd de naam ingekort tot het huidige label: Le Commandeur.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is een zeer geliefd druivenras, mede doordat deze druif een vrij consistente stijl levert. De oorsprong ligt in Frankrijk, maar wordt hij ook in landen als Chili en Nieuw-Zeeland volop verbouwd. Een typische Sauvignon Blanc is droog, fris, heeft veel zuur en een gemiddelde body, en meestal sterke aroma's van kruisbes, vlierbes, groene paprika, passievrucht, pompelmoes en asperge. Echter verschillen de aroma's vaak per streek: in Frankrijk overheerst het groene fruit waar bijvoorbeeld in Nieuw-Zeeland passievrucht de boventoon voert.