Domaine Colbois Bourgogne Chitry lichtgoud met groene glans. Frisdroog Chablis-achtig bouquet met appel, witte perzik, schelpen en krijt. Krachtig en goed geconcentreerd van smaak met citrus, gele pruim en Golden Delicious, grip en spanning. Schelpenrijke klasse Chitry.

Niet te onderscheiden van een mooie Chablis. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 100% Chardonnay van 20 jaar oude stokken. 13% alc. Lekker bij gerookte forel, vitello tonnato en kalfsoester met citroensaus.

Domaine Colbois Bourgogne Chitry

Bij Domaine Colbois maken ze al 4 generaties lang heerlijke rode en witte Bourgogne wijn. Smaak is belangrijk, maar het behoud van de natuur ook. Daarom beperkt het domein chemisch onkruid door het ploegen van de wijnstokken.

Ook proberen ze het aantal fytosanitaire behandelingen te beperken: dit zijn ingrepen ter beheersing en beperking van schade door ziekten en plagen.

En dat vereist extra zorg om de stokken gezond te houden. Tot slot zijn ze ook druk bezig om het rendement te beperken door de knoppen van de stokken te verwijderen. Zo worden de opbrengsten lager, maar de kwaliteit hoger. 

Bourgogne Chitry

Bourgogne Chitry ligt ten noorden van Chablis. Het is een mini appellatie met slechts 78 ha. aan wijngaarden met o.a. de aanplant van Chardonnay.

Ter vergelijking: in Chablis gaat het om 3.630 aan ha. De bodem bestaat net als in Chablis uit Kimmeridge klei. Dit is een combinatie van klei met kalk, fossiele schelpdieren en mergel.

En ook de smaak is bijna niet te onderscheiden van Chablis: complex vol mineralen en levendig frisse zuren.