La Pauline Brut Blanquette de Limoux, Blinkend lichtgoud met fijne mousse. Aantrekkelijk fris gefruit van geur met citrus, appeltjes en een vleugje brioche. Fris bruisend en lekker ‘crémeux’ van smaak met romig citrusfruit, Granny Smith, peer en knisperende mineralen in de lange afdronk. Uitstekende, verfrissende La Pauline Brut. Net als Champagne gemaakt volgens de méthode traditionelle. 90% Mauzac, 5% Chardonnay en 5% Chenin Blanc. 12% alc. Lekker als aperitief of bij gerookte vis of garnalensalade. 

Blanquette de Limoux is een mousserende wijn uit Zuid-Frankrijk waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 16e eeuw. In 1531 ontdekten de monniken van Saint Hilaire bij Limoux de Mauzac-druif, oftewel de 'Blanquette'. Vanaf toen ontdekten ze ook hoe mousserende wijn gemaakt moest worden volgens de méthode traditionelle met tweede vergisting op fles. In feite is Limoux dus een soort oergebied van mousserende wijn die net zo gemaakt wordt als Champagne.

Blanquette de Limoux is tegenwoordig een AOC die enkel gemaakt wordt bij het heuvelachtige plaatsje Limoux in de Languedoc-Roussillon. Deze mousserende wijn moet tenminste uit 90% Mauzac bestaan, aangevuld met Chenin Blanc en Chardonnay.