Domaine Alban Roblin Sancerre bijna lichtgevend groengeel, topkleur. Zeer aantrekkelijk bouquet van frisse ananas en knapperige pruimpjes met een uitgesproken ziltig karakter. Intens geconcentreerd en gelaagd van smaak vol gele pompelmoes, appel en ananas met vet, grip en enorme lengte.

Mooie frisse zuren smelten weg als citroensorbet in de lange, ziltige finale. Super geconcentreerde top Sancerre uit rijk jaar. 100% Sauvignon Blanc. 13,5% alc. Heerlijk bij krab, zeebaars en gerookte zalm.

Domaine Alban Roblin Sancerre

Domaine Alban Roblin staat in het vredige dorp Suryen-Vaux. Een plek die door de inwoners liefkozend ‘Glimlach van de vallei’ wordt genoemd. In 2010 zette Alban Roblin de familietraditie om uitzonderlijke kwaliteitswijnen te maken met passie voort.

Het zo intens genuanceerde mineralige karakter van deze top Sancerre wordt ontleend aan de twee beroemde bodemsoorten die het domaine rijk is: de ‘Terres Blanches’ (‘witte grond’ met klei en kalk) en ‘Caillottes’ (puur kalksteen).

Voor deze Sancerre worden alleen de beste druiven geplukt, gesorteerd en vervolgens geperst. Een gedegen rijping ‘sur lie’ zorgt tot slot voor het rijke en complexe karakter van de wtte wijn.

Sancerre

Sancerre is één van de sterren uit de Loirevallei waarbij de hoofdrol voor de Sauvignon Blanc druif is weggelegd. Daarnaast is het terroir uniek. In Sancerre bevatten de bodems vaak een hoger kalksteengehalte, waardoor de hoge zuren in de wijn worden benadrukt en strakke Loire wijnen worden voortgebracht.