Château de Pocé Sauvignon Blanc Touraine blinkend licht groengoud. Aantrekkelijk rijp van geur met buxus, appel, grapefruit en witte bloesem. Geconcentreerd en frissappig van smaak met kruisbessen, roze grapefruit, appel en een vleugje passievrucht. Rijk gefruite en toch strakke Touraine Sauvignon met veel extract. 100% Sauvignon Blanc. 12,5% alc. Lekker bij viskoekjes met limoen en peterselie, garnalenrisotto en gazpacho.

Château de Pocé Sauvignon Blanc Touraine

Het Loiredal is een wijnstreek van uitersten en meteen ook de meest uitgestreke wijnstreek van Frankrijk. Van west naar oost ben je al snel 4 uur onderweg. De grote verscheidenheid aan wijnen maakt de Loire zo interessant voor wijnliefhebbers. De Loire is ingedeeld in 4 gebieden: Pays Nantais, Anjou-Saumur, Touraine en Centre-Loire. De Touraine streek bevindt zich in het midden van de Loire vallei en treedt steeds meer uit de schaduw van de beroemde appellaties, zoals Sancerre en Pouilly-Fumé. Enkele van de succesgebieden zijn Bourgueil, Chinon en Vouvray en natuurlijk de AOC Touraine.

Touraine wijn

Wijn uit Touraine staat bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Op de bodem van klei, kalksteen (tufkrijt), zand en grind worden zowel rode en witte wijnen gemaakt, maar ook rosé en mousserende wijnen in verschillende stijlen. Dit is te danken aan het oceanische klimaat in het westen en het continentale klimaat naarmate je steeds oostelijker gaat. Deze klimaten zorgen in combinatie met de bodem ook voor de verschillen in de rijping van de druiven. Witte wijn uit Touraine wordt vooral gemaakt van Sauvignon Blanc en Chenin Blanc druiven die voor prachtige resultaten zorgen.