Casal Farneto Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore sublieme lichtgele wijn met een schitterende gouden gloed en een waanzinnige neus vol uitgesproken aromatische tonen van witte bloemen, sappige perzik en limoen, aangevuld met groene kruiden en een aangename vleug amandel.

Bijzonder elegant en harmonieus van smaak met tonen van rijpe appel, abrikoos, sinaasappel, gecombineerd met een licht pepertje en opnieuw een vleugje amandel. De licht minerale toets, waar de Verdicchio om geroemd wordt, is uiteraard ook aanwezig. Evenals het aangename bittertje in de plezierige afdronk. Koel ‘m niet te sterk, deze Verdicchio is bij tien tot twaalf graden op z’n allerbest.

Casal Farneto Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore

Verdicchio is een van de oudste druivenrassen van Italië. Al in de zestiende eeuw werden de druiven geroemd om hun volle en fruitige smaak. Over de oorsprong van de druif is echter enige onduidelijkheid. Want hoewel de Verdicchio tegenwoordig geldt als dé druif van Le Marche (de Marken), hoort er op het geboortebewijs naar alle waarschijnlijkheid Veneto te staan.

Het vermoeden bestaat dat de druif zich vanuit daar in de vijftiende eeuw naar de zuidelijker gelegen regio Le Marche heeft verspreid. En geef de druif, die dol is op de zon en een goed gedraineerde zandgrond kalkgrond, eens ongelijk. Want hier ontpopt de Verdicchio zich tot een sublieme druif, die geldt als de trots van de wijnstreek dankzij zijn constante elegantie en rijke geuren en smaken.

Zalvend fruit, frisse zuren, mineraliteit en een aangenaam bittertje, de Verdicchio heeft het allemaal.

Mooi Le Marche

Begrensd door Emilia-Romagna, Toscane en Umbrië, kijkt Le Marche uit op de Adriatische Zee. Deze provincie en wijnstreek is een betoverende lappendeken van oude dorpjes als Jesi, lange zandstranden en golvende heuvels met wijnranken zo ver het oog rijkt.

Wijnmakerij CasalFarneto, met z’n zestig hectare wijngaarden op 320 meter boven de zeespiegel, bevindt zich in het hart van Le Marche, in het Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico-gebied om precies te zijn. De helft van de wijngaarden is aangeplant met de trots van de wijnstreek, de karakteristieke en veelzijdige Verdicchio. De wijnen die CasalFarneto van deze druif maakt, steken met kop en schouders boven hun collega’s uit, niet in de laatste plaats dankzij de expertise van de internationaal geroemde oenoloog Franco Bernabei.

Met de adviezen van Bernabei en de kennis en passie van eigenaar Paolo Togni en zijn team van wijnmakers, brengt CasalFarneto met deze Verdicchio Classico Superiore een wijn in de markt die de klasse van de druif én het wijngebied in volle glorie vertegenwoordigt.