Massaccio Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore met de crunchy ziltige rijkdom van een top Grüner Veltliner en de minerale vuursteen intensiteit van Grand Cru Corton Charlemagne, is dit de absolute top in mineraalrijk boeiend droog wit. Afkomstig van dé Verdicchio specialist van Italië. 

Kraakhelder blinkend goudgeel/groen van kleur. Complexe neus met citrus, ananas, mango, perzik en bloesem in een verkwikkend zilt-stenig karakter. Rijk, breed en krachtig van smaak met superconcentraat. Delicate impressies van citrus, witte perzik, peer, ananas, gele pruim, nectarine, geroosterde noten, fijne zuren en een toefje honing (pourriture noble) wisselen elkaar af. Met bovendien de vuurstenige mineraliteit en vette textuur van Corton Charlemagne en de ziltige pepercrunch van een hoge Grüner Veltliner. Door de veelheid aan nuances ontdek je elke slok weer iets nieuws. 100% Verdicchio. 14,5% alc. Perfect bij gegrilde kreeft, zwaardvis, vitello tonnato, pasta vongole, wit vlees en zachte kazen.

Massaccio Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore

Deze witte Italiaanse wijn is afkomstig van dé Verdicchio specialist van Italië: Fazi Battaglia. Het wijngoed is opgericht in 1949 door de families Fazi en Battaglia die besloten om zich in hun wijngaard in de heuvels van Castelli dei Jesi volledig te focussen op slechts één druivensoort. En wel op de inheemse witte druif waar ze een enorme potentie in zagen: de Verdicchio. Na ruim 70 jaar investeren, experimenteren en innoveren wordt Fazi Battaglia voor deze specialisatie nu beloond met de mooiste Verdicchio’s van Italië. Ze maken ze in drie stijlen, waarvan deze Massaccio Classico Superiore de rijkste en meest geconcentreerde versie is.

Verdicchio dei Castelli di Jesi

Van de 130 ha wijngaard zijn alleen de hoogst gelegen Verdicchio ranken, op 400 m boven zeeniveau, bestemd voor Massaccio. Door de koele nachten en zonnige dagen profiteerden de druiven hier in 2016 van een extra lange hangtijd en verkregen ze hoge concentraties aan fruit en mineralen met fijne zuren en zelfs wat pourriture noble.