Deze Spaanse witte wijn gemaakt voor wijnhandel By the Grape is gemaakt van de Airén druif en de Macabeo. Alicante, waar de wijn vandaan komt, is de meest zuidelijk gelegen D.O. in de regio Valencia. Het is verdeeld in twee delen. Het grenst in het zuiden aan Castilië la Mancha en Murcia. De bodem bestaat vooral uit kalksteen dat is bedekt met klei op sommige delen. Het is een gebied met veel zon en enige vochtigheid in het noorden.

Airén


De airén druif is een wit druiven ras die alleen in Spanje voorkomt. Wat bijzonder is, men vermoed dat dit ook gelijk het meest aangeplante druiven ras ter wereld is. Wat wel aangeeft hoe groot de aanplant is Spanje is. De streken waar de airén het belangrijkst is zijn La Mancha en Valdepeñas, deze streken liggen ten zuiden van de hoofdstad Madrid. De druif is door zijn dikke schil goed bestand tegen het dorre en hete klimaat van Spanje.

Macabeo


De Macabeo is ook een wit druiven ras en vooral terug te vinden in Spanje. Naast Spanje is de druif ook aangeplant in Zuid-Frankrijk, Algerije en Marokko. De wijnen van deze druif kunnen het beste jong gedronken worden. In de Rioja wordt de Macabeo ook wel Viura genoemd. Dit druiven ras vereist een arme bodem en is zeer hitte- en droog resistent en wordt laat geoogst.

By the Grape Airén Macabeo


Als je niet van hele strakke droge witte wijn houdt is deze By the Grape wijn een hele goede keus. De wijn ruikt heerlijk naar abrikoos, peer en citrus. In de smaak proef je bloemen, meloen en in de afdronk iets van banaan wat naar rijpheid smaakt. Heerlijk om zo te drinken en als je er wat bij eet zou ik het niet te zware maaltijden laten zijn, een zomerse salade zou het prima doen.