Barón de Lión Chardonnay blinkend lichtgoud met groene glans. Aantrekkelijk gefruit van geur met citrus, perzik en appel. Zuiver en verkwikkend van smaak met rijp geel fruit als perzik en golden delicious appel. Goed geconcentreerd en met een prima frisheid. Sappige 100% Chardonnay vol verfrissend geel fruit. De Best Buy Chardonnay van Spanje. 100% Chardonnay. 12,5% alc. Lekker bij vistapas, kip in romige saus, caesar salade en milde curry’s.

Barón de Lión Chardonnay

de ene Chardonnay is de andere niet, maar het staat wel voorop dat een Chardonnay wijn altijd droog van smaak is. De meeste Spaanse Chardonnays rijpen niet op hout, en daardoor zijn ze vaak zo lekker fris en sappig van smaak met exotisch fruit, zoals grapefruit en passievrucht, of citrusfruit. Perfect te combineren met kip of visgerechten.

Als liefhebber van witte wijn, zit u in wijnland Spanje helemaal goed. Met ruim 1 miljoen hectare aangeplante wijngaarden is Spanje het grootste wijn producerende land ter wereld. Daarbij kent het land ook een grote hoeveelheid van verschillende druivenrassen én een nieuwe generatie van enthousiaste en gepassioneerde wijnmakers die durven te innoveren.

Daarom zijn Spaanse wijnen zeer veelzijdig en kwalitatief, waarbij er een mix wordt gemaakt van inheemse én internationale druivenrassen. Denk hierbij aan de bekende Chardonnay en Sauvignon Blanc druif, maar ook aan de inheemse Godello, Verdejo en Albariño.