Anna’s Way Pinot Gris Marlborough in de Elzas, de oorspronkelijke thuisbasis van Pinot Gris, mogen ze jaloers zijn op deze prachtige en grensverleggende Anna’s Way. Een wijn met body, klasse en kruiden. Uitnodigend op de neus met verse peren, sappige witte perzik en bloemige aroma’s. Zacht, sappig en droog van smaken met tonen van meloen, nectarine en zwoele kruiden. Prachtwijn met een zachte, aanhoudende afdronk, perfect voor een lange zomeravond.

Anna’s Way Pinot Gris Marlborough

Anna’s Way is een verzameling bekroonde wijnen van de gerenommeerde wijnmaker Louis Vavasour. De wijnen vormen een eerbetoon aan zijn overleden moeder Anna, die samen met haar man Peter pionierde in de Awatere Valley. De letters AW op het etiket zijn gelijk aan die in de smeedijzeren poorten, die zijn ontworpen door Anna Vavasour en de toegang vormen tot de Awatere River Winery. Dit wijnhuis, met wijngaarden op de zonnige oevers in de Awatere Valley, op de Waimea vlakten en op de grillige hellingen van Central Otago, is nu in handen van zoon Louis.

Uitdagend wijngebied

De Awatere Valley is een van de drie subgebieden in de wijnregio Marlborough. De meeste wijnen worden gemaakt in Wairau Valley en de Southern Valleys. Dat is niet zonder reden: met haar steile hellingen vormt de Awatere Valley een echte uitdaging voor wijnmakers. De oceaaninvloed in het gebied, met lange dagen en koude nachten, in combinatie met de droge ruige grond - waardoor de wijnstokken een diep wortelsysteem moeten aanleggen - compenseren die uitdagingen ruimschoots.

De druiven rijpen er langzaam en hangen enkele weken langer aan de stokken dan gebruikelijk. Dat komt tot uiting in een grotere smaakintensiteit en heerlijke kruidachtige smaken, veelal met een betere structuur en complexiteit. En hoewel de Pinot Gris nog niet zo lang geleden pas voet aan de grond heeft gekregen in Nieuw-Zeeland, weet de grensverleggende wijnmaker Louis Vavasour wel raad met de druif. Dat blijkt wel uit deze intense en aromatische prachtwijn.