Wijngoed Thorn Pinot Gris intens licht goudgeel. Intrigerend bouquet van ananas en krijt met perzik, een fractie honing en een zilte ondertoon. Sappig en breed met body en crunch, een iets vettige textuur met weer een vleugje honing en lekker fris nectarine sorbetzuur.

Goed geconcentreerd vol zilte mineralen in mild droge, verfrissende stijl. Uitstekende Pinot Gris met spanning in milddroge stijl uit ‘de witte stad’ Thorn. Spannender en frisser dan 95% van de Elzasser Pinot Gris.

100% Pinot Gris. 13% alc. Lekker bij niet te scherpe Oosterse gerechten, boerenpaté en varkenskoteletten met paddenstoelen roomsaus.

Wijngoed Thorn Pinot Gris

In 2001 kwam Wijngoed Thorn van de grond dankzij Harry en Mieke Vorselen die potentieel zagen in de Limburgse wijnbouw. Het gelijknamige Limburgse stadje dat bekend staat om de witte monumentale huizen was de ideale plek voor het maken van hun eigen Nederlandse wijn.

In 2004 kwam hun eerste wijn op de markt en inmiddels tellen ze zo'n 7 hectare aan wijngaarden waar druiven als Pinot Gris, Auxerrois, Pinot Noir, Riesling en Dornfelder staan aangeplant. Destijds was Limburgse wijn nog vrij onbekend, maar vandaag de dag kent de wijnregio een goede reputatie, ook buiten de grenzen.

Limburgse wijn

Het wijnbouwgebied 'Maasvallei Limburg' mag zichzelf sinds 2018 als Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) beschouwen. Ook uniek is dat deze classificatie zich niet beperkt tot de landsgrenzen en zich uitstrekt over zowel Nederland als België.

En eigenaar Harry van Wijngoed Thorn en Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck in België waren de initiatiefnemers die al jaren eerder een aanvraag voor een appellatie indienden.

Zij zagen namelijk allang in dat dit gebied bijzonder was door de zeer beperkte neerslag, de toplaag van warme leem en de onderliggende kiezels. Hierdoor wordt het water goed opgenomen en afgegeven aan de wijnstokken. 

En dat levert bijzondere Nederlandse én Belgische wijnen op met een unieke mineraliteit en diepgang.