Voluntè Nero d'Avola Terre Siciliane IGP intense neus, mooi rood/paars in het glas. Daar trakteert-ie op de intense aroma’s van rood fruit, wilde bessen, zwarte pepers en warme kruiden. Ook in de mond staat deze rode kanjer bol van het fruit, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor sappige donkere bessen. Perfect in balans en met een uitstekende complexiteit. De afdronk is zoals mag worden verwacht van deze Italiaanse genietwijn: zacht en eindeloos lang.

Voluntè Nero d'Avola Terre Siciliane IGP

Voluntè is een serie genietwijnen van The Wine People met echte Italiaanse klassiekers, stuk voor stuk uitstekende voorbeelden van de klasse van de eigen soort. De wijnen uit de serie komen uit heel Italië: van Soave en Pinot Grigio uit het noordelijk gelegen Veneto, via de Montepulciano d’Abruzzo uit de ruige heuvels van de Abruzzo in centraal Italië tot de Primitivo di Puglia van het schiereiland Salento in het uiterste zuiden van Italië. Sicilië maakt de wijnserie Voluntè compleet met de Nero d’Avola di Sicilia, dé klassieke rode wijn van het eiland.

De wijnmakers achter The Wine People hebben als doel uitstekende moderne wijnen die recht doen aan de karakteristieken van de druif en de wijnregio te maken voor betaalbare prijzen. Respect voor het terroir en inheemse druivensoorten staat daarbij voorop.

De trots van Sicilië

Met die gedachte is het vanzelfsprekend dat voor deze Siciliaanse inbreng in de wijnserie Voluntè is gekozen voor de druif Nero d’Avola, de zwarte druif van Avola. De druif werd tot enkele jaren vooral gebruikt in blends, gelukkig zagen pioniers in dat Nero d’Avola – mits flink vertroeteld – ook in z’n eentje verrassend mooie resultaten oplevert.

En inmiddels is ook de rest van de wijnwereld tot de conclusie gekomen dat de zwarte druif kan worden beschouwd als de nummer één van Sicilië.

De druiven in deze Voluntè komen van Belice in het westelijk deel van Sicilië en worden eind september, begin oktober met de hand geplukt. Geestelijk vader van de wijnserie is Stefano Chioccioli, een wijnmaker met een schat aan ervaring, opgedaan op vele plaatsen in Europa en vrijwel overal in Italië. Zijn wijnen genieten internationaal aanzien.