V de Valpantena Valpolicella Ripasso DOC verleidelijke robijnrode Valpolicella Ripasso met de intense en krachtige neus van pruimen, kersen en gedroogd fruit, smaakvol aangevuld met zwoele mediterrane kruiden en zachte houttonen. Krachtig en complex van smaak, met opnieuw kersen, pruimen, jam-achtige bramen in perfecte combinatie met een Italiaans kruidenbuiltje, een verleidelijke lik vanille en een vleugje cacao.

Deze hout gerijpte V de Valpantena dankt zijn klassieke rijkdom aan een tweede gisting op de druivenschillen van de wereldberoemde Amarone. 

V de Valpantena Valpolicella Ripasso DOC

Deze verleidelijke V de Valpantena dankt zijn weelderige en rijke smaken aan een tweede gisting op de most van Amarone. En dat is dan ook de letterlijke betekenis van Ripasso: opnieuw passeren. Een Valpolicella Classico verdwijnt samen met de droesem van een Amarone in het vat en komt er na verloop van tijd weer uit als een complexe en karaktervolle wijn.

Stevig en toch zijdezacht, een Valpolicella Ripasso weet zo menige Amarone naar de kroon te stijgen. In geur, smaak én prijs. Want het zogenaamde broertje van de Amarone is zeker zo lekker en toch een stuk vriendelijker voor de portemonnee. Dat maakt deze V de Valpantena Valpolicella Ripasso DOC de perfecte wijn voor de liefhebber van Italiaanse klassiekers.

Krachtig in de mond, zacht voor de portemonnee. Schenk dus nog maar een glas in.

Paradepaardje van Valpantena

Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, staat vanouds bekend als wijnbouwgebied. Hier vinden we het gelijknamige wijnhuis Cantina Valpantena, waar kwaliteit en toewijding de kernbegrippen zijn. Dat begint in de wijngaarden in Soave, Bardolino en Valpolicella en gaat verder in de kelders, waar traditie en technische innovaties hand in hand gaan.

Deze Valpolicella Ripasso DOC is het paradepaardje van het wijnhuis. De verleidelijke wijn is een blend van Corvina, Corvinone en Rondinella. Corvina, kwalitatief de beste druif uit het gebied, maakt het grootste deel van de blend uit. Corvinone geeft de wijn zijn prachtige robijnrode kleur en Rondinella, geroemd om zijn aroma’s, is verantwoordelijk voor de intense neus van deze Italiaanse topwijn.

Behandel die druiven volgens de eeuwenoude Ripasso-techniek, laat de wijn vervolgens een jaar rijpen op eikenhouten vaten en een weergaloos resultaat is gegarandeerd.