Perica 'Vina Olagosa' Rioja Crianza vitaal diep rood-zwart. Mooie, frisse neus op rijp bessenfruit, royaal en gul met toetsen van melkchocolade, leer, ceder, mokka en vanille. De smaak maakt de beloftevolle neus helemaal waar. Sappig zoet kersenfruit, bessig met vanille, mahonie, leer, espresso en tabak. Heel compleet, romig en verleidelijk met crunchy bite.

Verfijnde Crianza van Reserva niveau met diepgang en terroirtoets. 16 tot 18 maanden gerijpt op eiken barriques. 90% Tempranillo, 5% Garnacha, 5% Mazuelo. 13,5% alc. Lekker bij hartige tapas, charcuterie en gegrild vlees. 

Perica 'Vina Olagosa' Rioja Crianza

Bodegas Perica is sinds 1912 een feit dankzij de inspanningen en de dromen van Don Juan García. Naast zijn werk in de wijngaarden zorgde hij er ook voor dat de Spaanse rode wijn door lokale consumptie verkocht werd. Inmiddels staan zijn kleinkinderen met een professioneel team aan het roer die grote veranderingen hebben doorgevoerd, waardoor Bodegas Perica inmiddels internationaal bekend staat.

In dit familiewijnhuis staan traditionele waarden hoog in het vaandel. Ze bezitten wijngaarden in de beste regio's van Rioja Alta waar de meest prestigieuze wijnen worden gemaakt. En dat alles dankzij de constante zorg voor de soms wel meer dan 60 jaar oude wijnstokken.

Rioja Crianza

Crianza, wat betekent dat nu eigenlijk? Dat geeft aan dat volgens de Spaanse wijnwetgeving de wijn een minimale hoeveelheid maanden in houten vaten heeft gerijpt. Voor een Rioja Crianza geldt een minimale houtrijping van 12 maanden plus nog eens 12 maanden op de fles. Een totaal van 2 jaar kelderrijping