Bonnievale Pinotage warm granaatrood met purperen gloed. Aantrekkelijk van geur met rode bessen, cassis, aardbei en toast. Sappig en levendig van smaak vol zwoel bessig rood fruit met een prima frisheid en een vleug melkchocolade van het eiken. Uitstekende Pinotage van opkomend producent. 6 maanden gerijpt op eiken vaten. 100% Pinotage. 13,5% alc. Lekker bij gerookte eendenborst, pulled pork, gevulde aubergine en lasagna.

Bonnievale Pinotage

Bonnievale is een rijzende ster in de Zuid-Afrikaanse Westkaap. Waar er halverwege de jaren '90 nog drie grote producenten in Zuid-Afrika waren, zijn ze vanaf 2006 samen gaan werken en was Bonnievale Wines geboren. Samen sta je sterk, want onder andere het delen van expertise en sterk leiderschap heeft ertoe geleid dat Bonnievale inmiddels zich inmiddels tussen de beste Zuid-Afrikaanse wijnhuizen mag scharen.

De naam Bonnievale is een verbastering van 'Beautiful Valley' en verwijst naar het gelijknamige Schotse landgoed van de grootvader van de oprichter, Christopher Forrest Rigg. Hij was in de negentiende eeuw degene die een irrigatiekanaal dwars door de vallei groef, waardoor er constante toevoer van water ontstond, en de vallei geschikt werd voor landbouw.

Bonnievale Westkaap

Het succes van de Zuid-Afrikaanse wijn van Bonnievale is ook te danken aan het feit dat de wijngaarden hoog gelegen zijn en de nabijheid van de oceaan. Ook heeft het koele klimaat een zeer positieve invloed op de wijnbouw, omdat de druiven langzaam rijpen en daarom perfect rijp worden. Tot slot helpt het gevarieerde landschap om het beste van Zuid-Afrika te kunnen bottelen, wat ook meteen hun missie is. Hier zet een groot team van gepassioneerde wijnmakers zich dagelijks voor in. Alles om een onvergetelijke wijnervaring te bieden.