Terra del Principe 'Vecciano' Rosso Toscana stroperig warm donkerrood met ondoorzichtige kern. Intens van geur met rokerige cassis, getoast eiken en melkchocolade. Kamerbreed van smaak en fluweelzacht van structuur met zoete zwarte bessen, cacao, vanille en toast.

Zwoele Toscaan met het accent op geconcentreerd fluweelzacht fruit. 60% Sangiovese, 40% Cabernet Sauvignon, 13% alc. Deels voor 12 maanden gelagerd in Franse eiken barriques. Heerlijk bij grillade van rood vlees, entrecote Bordelaise, klein wild en harde kazen. 

Terra del Principe 'Vecciano' Rosso Toscana

Wijnland Italië kent 3 verschillende wijnclassificaties die een belofte afgeven over afkomst en kwaliteit: DOC en DOCG, IGT en VDT. De DOC(G) is in 1963 ingesteld om de belangen van de inheemse Italiaanse druiven te behartigen en zo kwaliteit te waarborgen.

Italiaanse wijn die niet voldoet aan deze strikte regelgeving van de DOC(G), worden als IGT geclassificeerd. Minder kwaliteit zou je in eerste instantie denken, maar vaak alles behalve dat.

Rosso Toscana

Een goed voorbeeld is dat het in een DOC(G) niet is toegestaan om internationale druivenrassen, zoals de Franse Cabernet Sauvignon en Merlot, te gebruiken. En dat terwijl er juist van deze blends uitzonderlijke kwaliteit gemaakt kan worden die net zo goed is en soms zelfs beter is dan een DOC(G) wijn. Naast de vrijheid voor de wijnboeren om experimenteren met nieuwe stijlen, kunnen ze de Italiaanse wijn ook nog voor een schappelijke prijs bieden. IGT Toscana is één van de bekendste IGT's en rode wijn uit Toscane wordt dan ook gelabeld als Rosso Toscana. VDT is een tafelwijn zonder regionale aanduiding.