Tage de Lestage Montagne Saint Émilion warm donkerrood met diepe kern. Krachtig van geur met donker kersenfruit, Saint-Emilion peperkoek en kruidig eiken in de weldadig rijke stijl van het Château. Vol romig en solide van structuur met ladingen donker Merlot fruit, Cabernet cassis, toast, peperkoek en vanille. Mond vullend breed, complex en krachtig. Stevige prestige Saint- Émilion van Château Lestage. 80% Merlot, 13% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc. 13,5% alc. Lekker bij lams-rack, Beef Wellington, gebraden eendenborst en rijpe harde kazen. 

Tage de Lestage Montagne Saint Émilion

Château Lestage ligt met 18,5 ha wijngaard op de top van de hoogste berg van Montagne Saint-Émilion. De ondergrond van dikke klei met zand, mergel en kalk vertoont grote gelijkenissen met de beroemde bodem van Pomerol. Door de ideale ligging van de wijngaard op de top van de heuvel met perfecte afwatering, badend in de zon en afgewisseld met koele nachten, werden de druiven hier perfect rijp met 13,5% alcohol. Dit zorgt voor de kracht, weelde en fruitrijkdom van een topjaar.

Saint-Émilion

Saint-Émilion ligt in Bordeaux en bevindt zich aan de rechteroever van de Dordogne. Liefhebbers van Franse rode wijn kunnen hier hun hart ophalen, want de kwaliteit is uitmuntend. Ze horen zelfs tot de top van de fameuze Bordeaux streek. Saint-Émilion is de eerste wijnstreek die op de werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen is als ‘cultureel landschap’.

Saint-Émilion wijnen zijn te herkennen aan hun bijzonder krachtige en volle smaak met rood en donker fruit, hout gerijpte aroma's, de typerende specerijen en natuurlijk peperkoek.