Château Croix des Rouzes Pomerol stroperig dik vitaal purperrood/zwart. Intens van geur vol bosbessen confiture, zwarte kersen, peperkoek, ceder en grafiet. Weelderig breed met een vette textuur vol donker bosfruit en getoast eiken met grip, hoog extract, zijdezachte tannines, een goede frisheid en uitstekende lengte.

Krachtige bewaar Pomerol vol rijk donker bosfruit. 90% Merlot, 10% Cabernet Franc. 14% alc. 12 maanden gerijpt op Frans eiken. Lekker bij Beef Wellington, eend met hoisinsaus, confit de canard of bij paddenstoelen. 

Château Croix des Rouzes Pomerol

Het verhaal van Château Croix des Rouzes begint niet in Pomerol, maar in Saint-Émilion. De familie Carles krijgt in 1880 Château Panet in bezit en in de twintigste eeuw wordt het imperium, onder de vleugels van Jean-Claude en Marie-Danielle Carles, uitgebreid met drie andere châteaux in Saint-Émilion.

Met het overlijden van haar ouders wordt Marie-Danielle Carles in 1994 ook eigenaar van een klein verwaarloosd perceel in Pomerol. Hoewel het verkopen van de grond van amper drie hectare groot voor de hand lag, heeft de familie Carles ervoor gekozen om de wijngaard in ere te herstellen. En met succes! Vijfentwintig jaar later is het kleine Château Croix des Rouzes een speler van formaat.

Pomerol

Pomerol wijn staat bekend om zijn bewaarkracht én de drinkbaarheid. Waar in andere rode wijn uit Bordeaux vooral de kracht domineert, is Pomerol over het algemeen fluweelzacht én tegelijk ook fris. In een Pomerol wijn is het altijd de Merlot druif die het grootste deel van de blend vormt. Bijna altijd is Pomerol een blend van meerdere druiven en wordt dus nog aangevuld met Cabernet Franc die voor een bessige geur en de frisse tonen zorgt.