Stellenzicht Golden Triangle WO Stellenbosch Cabernet Sauvignon donker robijnrood van kleur. Een complexe, veelbelovende geur vol rood fruit, bramen, cederhout en tabak. In de mond veel rijpe cassis, cederhout, wat rokerige tonen en wat peper.

Een dikke wijn met een goede zuurgraad, ferme tannines en een lang durende, warme afdronk. Uitstekend bij een huisgemaakte hamburger met oude kaas, of gegrild vlees van de barbecue.

Al sinds 1998 is wijnmaker Guy Webber verbonden aan het prachtige wijnhuis Stellenzicht. Door de jaren heen heeft hij een enorm vakmanschap opgedaan. Als klein jongetje is de passie voor wijn ontstaan toen hij mocht helpen bij de druivenoogst in de achtertuin van zijn ouders. Al snel ontdekte hij de alcoholische fermentatie van de druif.

Hij schreef zich in bij de Pretoria High School for Boys en een aantal jaren later behaalde hij zijn diploma eerste klasse in de wijn-en tuinbouw. Vervolgens studeerde hij keldertechniek aan de Elsenburg College of Agriculture in 1988. Hij heeft ervaring opgedaan bij verschillende wijnbedrijven en wordt nu beschouwd als één van de “Pinotage masters” van Zuid-Afrika.

Stellenzicht Golden Triangle WO Stellenbosch Cabernet Sauvignon

Wijnhuis Stellenzicht is al ontstaan in 1692. Het maakte toen deel uit van een groot gebied dat later bekend zou worden als Stellenbosch. Destijds heette het wijnhuis Rustenburg terwijl er al een ander wijnhuis was met de naam Rustenberg, hierdoor trad er vaak verwarring op door de gelijkenis. Volgens een lokale legende ontmoetten beide eigenaren elkaar op een avond in een pub in Stellenbosch. Tegen het einde van de avond werd besloten met kop en munt het recht te bepalen op de naam.

De eigenaar van Rustenberg (nog steeds bestaand) kreeg gelijk en Rustenburg werd omgedoopt tot Stellenzicht. Het wijngoed beslaat maar liefst 227 hectare waarvan 101 hectare beplant is met wijnstokken. De wijngaarden liggen op de helling van de Helderberg tussen Stellenbosch en Somerset West op een hoogte tussen 100 en 400 meter.

Stellenbosch

Stellenbosch is het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en kwaliteit staat hier voorop. Het is het beroemdste wijngebied van Zuid-Afrika en is opgericht in 1679. Stellenbosch ligt tussen Worcester en Paarl. Het heeft verschillende mesoklimaten, diverse liggingen, hoogtes en bodemtypen maar het grootste voordeel is dat het aan de Valsbaai ligt. De wind die hier waait (ook wel "Kaapse Dokter" genoemd) houdt de wijngaarden koel en helpt ziektes in de hand te houden.

Door deze omstandigheden kunnen er schitterende kwaliteitswijnen worden gemaakt in allerlei stijlen. Stellenbosch kent zeven officiele wards (streken): Simonsberg, Devon Valley, Papegaaiberg, Banghoek, Bottelary, Jonkershoek Valley en Polkadraai Hills.