Château Grand Bersan Lussac Saint-Emilion AOP al bij het openen van de fles komt de uitbundige geur, met wat rokerige tonen, cassisfruit en een beetje mokka je tegemoet. In de mond veel sappig bramen fruit, pruim en framboos, samengesmolten met vanille en peper. Heerlijke sappige stijl, meteen op dronk en uitstekend naast en verwerkt in een klassieke entrecôte bordelaise (entrecôte met rode wijn saus).

Echt een Saint Emilion met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding die je nog maar weinig ziet.

Château Grand Bersan

Op slechts 9 hectare worden hier al sinds 1686 de mooiste wijnen gemaakt. Het Chateau is gesitueerd in de 'La Plagne', zo‘n 15 kilometer ten noorden van Libourne. De wijnranken staan aangeplant op een bodem van klei en kalksteen, welke een goede basis bieden voor het maken van kwaliteitswijnen. Er staat voornamelijk Merlot aangeplant (90%) en daarnaast nog Cabernet Sauvignon. De stokken zijn gemiddeld 30 jaar oud en geven daardoor een bescheiden, maar zeer geconcentreerde opbrengst.

Lussac Saint-Emilion

Lussac is één van de zogenaamde satellietgebieden van Saint-Emilion. Deze zijn gelegen aan de zuidkant van de rivier de Isle en liggen vlakbij het gerenommeerde Saint-Emilion. Het bestaat uit 1437 hectare wijngaard en de kwaliteit van dit gebied is vergelijkbaar met die van de appellation Saint-Emilion. Omdat de naam minder bekend is, hebben de wijnen doorgaans een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Merlot is hier het meest aangeplant