Sequoia Mountain Ruby Cabernet uitbundige en warm-fruitige rode wijn. De kleur is donker zwart-paars van kleur, welke al de geur van rijk gestoofd fruit weergeeft. Laat u verrassen door een krachtige smaak, die warm, vol en zacht is met nog tonen van karamel en aardbeien (jam). De afdronk is lang, rijk en met een zoetig bittertje.

Sequoia Mountain Ruby Cabernet 

De schitterende wijnen van Sequoia Mountain komen uit de wijngaarden van Central Valley. Deze streek ligt ten oosten van San Francisco waar 90% van alle Californische wijn wordt geproduceerd. Dicht bij de kust heerst het continentale klimaat en meer landinwaarts komt men het mediterraanse klimaat tegen. Central Valley kent hete zomers en milde winters en alleen door de goede irrigatie kunnen de druiven hier perfect gedijen.

De rode druivensoorten Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Zinfandel en de witte druivensoorten Chenin Blanc, Sauvingon Blanc en Chardonnay zijn de meest voorkomende in Central Valley. Californische wijnen zijn mateloos populair. Dit is niet alleen te danken aan Californië’s uitstekende gronden en talrijke micro-klimaten, maar ook aan de vitaliteit van de wijnindustrie.

Ruby Cabernet

De Ruby Cabernet is een kruising tussen de Carignan en de Cabernet Sauvignon druif. De druif is ontstaan toen men in Californië op zoek was naar een druif waarmee in het warme Californische klimaat een volle, rijke kwaliteitswijn gemaakt kon worden. De druif komt voornamelijk voor in Californië maar we vinden hem ook terug in Zuid-Afrika, Australië, Argentinië en Chili. Kenmerkend voor de druif zijn indrukken van leer, kersen, zwarte bessen en een prachtige paarse kleur.