Sangrato 'Serra dei Turchi' Barolo warm vitaal roodbruin. Breed uitwaaierend en gedistingeerd van geur met zwoel kersenfruit, zwarte bosvruchten, rozen, ceder en truffel. Zachte, brede stijl met kirsch, cacao, truffel en gedroogde specerijen. Met een mooie frisheid, veel extract en een stevige structuur. Karaktervolle Barolo Cru in zwoele, zachte stijl. 100% Nebbiolo. 14,5% alc. Lekker bij rood vlees, gevogelte en wild. 

Italië produceert een aantal kanjers van wijnen, waarvan de Barolo's uit Piëmonte wellicht de bekendste zijn. Het dorpje Barolo gaf zijn naam aan een wijn van Nebbiolo druiven die in de 19e eeuw is ontstaan, dankzij de bemoeienis van het koninklijk huis van Savoie met de plaatselijke wijngaarden. In diezelfde tijd ontstond rondom het dorpje Barbaresco een gelijkwaardige wijn, maar zonder de koninklijke beschermheren. Het is één van de redenen waarom Barolo uiteindelijk werd aangeduid als de wijn van koningen.

Sangrato 'Serra dei Turchi' Barolo

De wijngaarden van Barolo liggen op de heuvels langs de rivier Tanaro. Het terroir, ligging van de helling, bodemsoort en de hoogte van de wijngaard zijn van grote invloed op de smaak. Vervolgens is er verschil in management van de wijngaard, behandeling van de druiven, gebruikte vaten, duur van de rijping en de vinificatie etc. Barolo's moeten echter minimaal 3 jaar hebben gerijpt, eerder mogen ze niet op de markt komen.

De aanduiding 'Cru' verwijst naar de plek waar de druiven groeien. Een Cru moet over een uniek of onderscheidend terroir beschikken. Bij de Barolo ‘Crus’, afkomstig van de beste wijngaarden rond de 11 Barolo dorpjes, wordt met nog lagere rendementen gewerkt, waardoor de intensiteit en complexiteit van de wijnen toeneemt. In de regio zelf worden ze dan ook trots de ‘Grands Crus’ van Barolo genoemd.