Salvatore Barbera d'Asti Superiore warm donkerrood met diepe kern. Bijna bedwelmend romig en verleidelijk van geur vol rijp rood fruit, zwarte kersen, de aardsheid van Piëmonte, ceder en cacao. Stevige Barbera vol sappige kersen, chocolade, specerijen en een Grand Cru waardige rijkdom aan kersenbonbons met een ontluikend truffeltje. 6 maanden gerijpt in eiken vaten. 100% Barbera. 14% alc. Lekker bij kip, Italiaanse charcuterie, risotto met champignons, pasta Bolognese en rijpe harde kazen. 

Salvatore Barbera d'Asti Superiore

De Barbera druif is de op twee na meest aangeplante druif in heel Italië. Ook daarbuiten staat deze druif veel aangeplant, bijvoorbeeld in Californië en Argentinië, maar levert nergens zulke goede resultaten als in Piëmonte. In Piëmonte is het dan ook meteen de meest aangeplante druivensoort, waar hij in ieder geval al in de 12e eeuw voorkwam.

Barbera wijn

De afgelopen jaren is Barbera steeds meer bekend gaan staan als een druif die kwaliteitswijnen voortbrengt. Inmiddels behoren de top Barbera’s zelfs tot de beste wijnen van Italië. Het veelzijdige karakter van de druif laat toe dat er diverse stijlen wijn van gemaakt kunnen worden. Barbera d’Asti en Barbera d’Alba zijn de meest bekende wijnen, waarbij d’Asti wat soepeler en zachter van smaak is.

De druif is zo kenmerkend door zijn frisse zuren, en fruitige tonen met rood en zwart fruit, zoals cassis, kersen, braambessen en frambozen. Wijnen die in eiken vaten hebben gerijpt, bevatten complexe smaken met kruidige tonen en vanille. Wijnen waar menig liefhebber van Italiaanse rode wijn zijn hart aan kan ophalen.