Domaine du Vaux Saint Georges Sauvignon Blanc Touraine AOC De druiven voor deze Domaine du Vaux Saint Georges zijn ’s nachts geplukt, hierdoor blijven de aroma’s optimaal behouden. En dat ruik en proef je in deze fonkelende heldere en frisse witte wijn met de uitgesproken geuren van citrus, kruisbes, vlierbloesem en de typische noot buxus. Lekker soepel van smaak met een knapperige mineraliteit en een mooie afdronk. Een heerlijke witte wijn van Sauvignon Blanc, dé Loire druif.

Domaine du Vaux Saint Georges Sauvignon Blanc Touraine 

Op de rechteroever van de rivier Cher, in het hart van de Loirevallei, liggen de wijngaarden van Domaine Du Vaux Saint Georges uitgestrekt over leemheuvels met een ondergrond van klei en kalk, afgezet met vuursteen. Die afzetting geeft de witte wijnen van Domaine Du Vaux Saint Georges hun onderscheidende frisheid en uitgesproken aroma’s. Daar komt bij dat wijnmakers Guy en Cédric Allion de druiven ’s nachts plukken en koud opslaan, waarna ze onder lage temperatuur worden gefermenteerd.

Dat intensieve proces draagt eraan bij dat de krachtige aroma’s van de druif optimaal bewaard blijven. De wijn krijgt daarna ook nog eens een half jaar om te rijpen in de kelders van het château. Dat alles resulteert in een heldere Sauvignon Blanc van topkwaliteit. Goed uitgerust, fris en fruitig. En zo smaakt-ie toch het lekkerst!

Domaine du Vaux Saint Georges

De koningin van de witte druiven, die koosnaam geven wijnmakers Guy en Cédric Allion van Domaine Du Vaux Saint Georges aan de Sauvignon Blanc-druiven. “Haar aromatische kracht wordt alleen geëvenaard door haar karakteristieke frisheid”, stellen vader en zoon. De liefde voor wijnen is de mannen met de paplepel ingegoten, het vakmanschap is van vader op zoon doorgegeven. Als klein kind was het Cédric dan ook al duidelijk dat hij het ambacht van zijn grootvader en vader zou overnemen.

Op zijn beurt wil Cédric de wijngaarden weer doorgeven aan de volgende generatie. De wijngaarden worden daarom op duurzame wijze verzorgd, met respect voor de aarde en de druivenstokken. Want, zo luidt de filosofie van de familie Allion: "We erven het land niet van onze ouders, we lenen het van onze kinderen."