Faustino VII Rioja Tinto zacht rode Faustino VII heeft alle karakteristieken van de zo bekende Faustino serie. Op prachtige wijze wordt de vanille van het eikenhout gecombineerd met de onstuimig frisse fruitigheid die de wijn dankt aan de hoge kwaliteit druiven.

Elegant en toegankelijk met tonen van rijp fruit, kruiden en een aangename zet vanille. Opvallend goed van structuur, heerlijk vol van smaak met aangename tannines en een verleidelijke afdronk.

Faustino VII Rioja Tinto

Faustino, wie kent deze fenomenale wijnen van het gelijknamige wijnhuis niet? Het verhaal van deze succesvolle bodega begon in 1861, toen Eleuterio Martínez Arzok de wijngaarden van Marques del Pierto kocht met als doel wijn te maken en deze in bulk te verkopen. In 1920 neemt Faustino Martínez Pérez de Albéniz het roer over.

Zijn succesvolle plan om wijn te bottelen, als eerste in de wijnregio Rioja, vormt de basis voor de internationale prestaties en erkenning van het familiebedrijf. De naam Faustino wordt in 1960 definitief ingevoerd door Don Julio Faustino Martínez, als eerbetoon aan zijn vader. Tegenwoordig is de bodega in handen van de vierde generatie. Met een enthousiast team van wijnmakers beheert Lourdes Martínez Zabala de prachtige wijngaarden in de beste delen van Rioja.

Bodegas Faustino heeft alles in handen van het opvoeden van de druivenstokken tot aan de wijn in de fles. Dat resulteert in gastronomische topwijnen met een duidelijk signatuur van de wijnmaker. De genummerde wijnen, zoals de Faustino I Gran Reserva en deze Faustino V Tinto Reserva uit 2011, zijn wereldberoemd