Domaine Paul Autard 'Tradition' Châteauneuf-du-Pape compact geconcentreerd, mollig vet paars/zwart. Dik vlezig, rijk gefruit en vol zwoel eiken met toast, vanille, choco, donkere kers, bosbessen likeur, framboos en zelfs wat truffel. De smaak overrompelt met veel bijtvlees, zoet fruit en een volle structuur tegen een aardse achtergrond. Drink rijpe blockbuster in de karakteristieke Paul Autard stijl met massa’s fruit, garrigue, mokka, truffel, body en bijt vlees. 70% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre. 14 maanden gerijpt op Franse eiken vaten. 15,5 % alc. 

Domaine Paul Autard 'Tradition' Châteauneuf-du-Pape

Châteauneuf-du-Pape, Vacqueyras en Gigondas blijven dé krachtpatsers van Frankrijk. De hoge alcoholische levels van 14 tot 15,5% horen hier thuis en fungeren als basis om de complex kruidige rijkdom van Grenache, Syrah en Mourvèdre met hun enorme body’s in te laten versmelten. Natuurlijk moeten ze dan wel in balans zijn. Met andere woorden, dat ze naast hun brede body van kruidig dik fruit ook voldoende fijne zuren en rijpe tannines hebben om de zaak in evenwicht te houden. Dat lukte bij de oogst van 2016 lang niet bij iedereen. Maar wel bij Paul Autard die hoog scoorde met zijn Châteauneuf.

Domaine Paul Autard

In het hartje van Châteauneuf-du-Pape in de Rhône vindt in de kelder van Paul Autard een uitwisseling tussen generaties plaatst. De kennis van het terroir van Châteauneuf-du-Pape, de vegetatieve cyclus en het werk van het planten van de wijnstokken zijn hierin de essentiële sleutels. Jean-Paul Autard maakt samen met zijn dochter Pauline hier onze rode tip Châteauneuf die maar liefst 18,5 punten kreeg in de blinde proeverij.

Zoals in alle grote appellations, is het verhaal van de familie Autard in de eerste plaats een verhaal van wijnmakers die van generatie op generatie een kostbare hoeveelheid kennis, observaties en het werk van de wijnstok doorgeven. De familie Autard heeft in de loop der jaren in een oude boerderij van Courthézon gewerkt en vervolgens in 2005 een nieuwe kelder gebouwd om het wijn maken te optimaliseren. Jean-Paul Autard erfde deze kennis. Hij gebruikt zijn eigen ideeën, experimenten en intuïties om van Domaine Paul Autard een van de grote namen van deze prestigieuze streek te maken.