Domaine du Vignaret Coteaux Varois en Provence Rosé blinkend licht zalmroze. Aantrekkelijk stuivend bouquet van bosaardbei, framboos en rode bessen. Sappig, delicaat en toch ook rijk van smaak vol rijp zoet bosfruit met body, grip en een mooie frisheid.

Uitstekende Provence rosé in de rijke bosfruit stijl van MIP (Made In Provence, wellicht de elegantste Rosé Royal van de Provence). 50% Syrah, 40% Grenache en 10% Rolle. 13% alc. Lekker op het terras, bij gamba’s en salade niçoise. 

Domaine du Vignaret Coteaux Varois en Provence Rosé

De Provence staat natuurlijk bekend om de uitgestreke lavendelvelden, maar is ook wereldberoemd door rosé. Het is de enige Franse wijnstreek die bijna uitsluitend rosé maakt. Rosé beslaat hier namelijk ruim 85% van de totale wijnproductie.

De druiven die veelal terugkomen in deze blend zijn Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre en Rolle (Vermentino). Een Provence rosé is zeer in trek en is te herkennen aan zijn lichte bleekroze kleur, waar andere rosé wijnen juist donkerroze zijn gekleurd. Hoe langer het contact met de schillen van de blauwe druiven duurt, hoe donkerder de uiteindelijke kleur wordt. Bij een rode wijn kan dit tot twee weken duren, waar het bij een rosé slechts 12 tot 36 uur duurt.

Hier dankt de wijn dan ook zijn roze kleur aan. Wat rosé uit de Provence zo geliefd maakt, is zijn delicate en verfrissende smaak vol rood fruit, als bosvruchten, aardbeien en frambozen.

Provence rosé

Eén van de bekendste en meest delicate wijnen is MIP: Made in Provence rosé, gemaakt door de inmiddels beroemde wijnmakers Guillaume Philip en Virginie Fabre van Domaine Sainte-Lucie en Domaine des Diables. Die rijke bosvruchten stijl is precies wat ook deze rosé uit Coteaux Varois en Provence zo kenmerkt.